Hotstone massage

Hotstone massage

Bent u op zoek naar een stress verlichtende en ontspannende massage dan is een hotstone massage een uitstekende keuze. Populair geworden vanwege haar vermogen om zowel lichaam als geest te kalmeren, maar ook omdat er heerlijke oliën en warme stenen gebruikt worden om je spieren optimaal te ontspannen. Een hotstone massage verbetert dus je bloedcirculatie en je algehele welzijn.

De oorsprong
Vroeger gebruikten de Indianen op vuur verwarmde lavastenen om hun stamgenoten met chronische pijn te behandelen. De Indianen ontdekten de heilzame werking van warmte en dat lavastenen goed warmte kunnen vasthouden. Hierdoor kan alleen de warme steen al een positieve werking hebben op chronische pijnen. De warmte van de lavastenen bij de massage zorgt ervoor dat de betreffende spiergroepen ontspannen worden.

Voor wie ?
Een hotstone massage is naast puur ontspanning ook enorm heilzaam voor mensen met:

  • Klachten in de rug en/of nek.
  • Spierpijn
  • Zenuwpijn
  • Slechte bloedtoevoer
  • Algemene moeheid
  • Gewrichtsproblemen

Psychisch
Een hotstone massage kan ook heel goed stress verlichten. De massage is uitermate ontspannend en relaxerend. Het is echt even een moment voor je zelf, zodat je even ongestoord en onbezorgd kunt genieten. Dit kan heel positief zijn voor je gemoedsrust, kan je stress en angst verlichten en dus ook zorgen voor een betere nachtrust. Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat massages zelfs een alternatief kunnen zijn voor slaappillen.  

Fysiek
Door spierspanning kunnen de spieren en gewrichten soms pijnlijk en onbuigzamer worden, maar door de warmte van de basaltstenen kunnen de gewrichten flexibeler worden en kun je makkelijker bewegen. Gewrichten hebben voordeel van de diepe warmte waardoor de botsappen vloeibaarder zijn en je dus makkelijk kunt bewegen.

De massage met hete stenen kan een boost geven aan je immuniteit, hetgeen tevens uit onderzoek is gebleken. Hierbij werd een positief effect vastgesteld op argine vasopressine, een hormoon dat de bloeddruk reguleert en het lichaam help vocht vast te houden.

De stenen 
Hotstone basaltstenen zijn afkomstig uit Mexico, Hawaï, Madeira en Sicilië waar ze gevormd werden door de hete lava. Ze hebben een hoog ijzer- en magnesium gehalte waardoor ze de warmte langer vasthouden en geleidelijk op een natuurlijke manier aan het lichaam afgeven.

Daarnaast hebben ze eeuwen in de rivieren of in de zee gelegen waardoor ze een mooie, gladde en ronde vorm hebben gekregen en gevoed zijn door de energie van het stromende water. 

De behandeling
De stenen worden opgewarmd tussen de 40 en 50°C. Het lichaam wordt ingewreven met esoterische (essentiële) oliën. Deze oliën hebben hun eigen identieke heilzame werking en tegelijkertijd helpt de olie de stenen makkelijker te laten glijden tijdens de massage.

Er komt ook een heerlijke geur vrij die u zal ontspannen. Nadat de stenen op je lichaam worden gelegd wordt u gemasseerd met de warme stenen en handen.