Klassieke massage

Klassieke massage

Vaak noemt men deze vorm van massage ook wel de "Sportmassage", waarschijnlijk omdat sporters hun lijf intensief belasten en daarom vaker spierpijn (-klachten) ervaren. Maar ook in de dagelijks leven bouwt u spanning op. Zowel geestelijke als lichamelijke spanning kan zich in het lichaam manifesteren middels spierspanning. 

De klassieke massage is vooral gericht op het soepel maken van de spieren. Spierspanning is voelbaar als je bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding zit, herhaaldelijk dezelfde beweging maakt of je spieren (te) zwaar belast. 

Normaal gesproken, na normale inspanning herstelt het lichaam zich vanzelf bij voldoende rust. Maar soms bij overbelasting of "overspanning" houdt de spanning (onbewust) aan, waardoor er klachten als pijn of stijfheid ontstaan. De oorzaak kan psychisch of fysiek zijn, maar ook een combi komt vaak voor.

Massage heeft effect op de doorbloeding van spieren en lymfe. Het bevordert de doorstroming van de energiebanen in je lichaam. Bij klassieke massage worden spieren en het bindweefsel gekneed en opgerekt, hierdoor verbetert de circulatie en treedt uiteindelijk ontspanning op in de spieren en het omliggende weefsel.